Publicado por en en Viajes
  • Tamaño de fuente: Mayor Menor
  • Visitas: 1514
  • 0 Comentarios
  • Imprimir

ESPECIALISTES DE L´ILLA DE SARDENYA

 

Sardenya (Sardigna, Sardinna o Sardinnia en sard; Sardegna en italià) és la segona illa més gran de la Mediterrània, situada al sud de Còrsega i que pertany a l´estat italià, del qual n´és una regió autònoma. Té una superfície de 24.090 km2 i una població, l´any 2009, d´1.671.001 habitants. La capital n´és Càller. 

El clima mediterrani és típic de gran part de Sardenya. Al llarg de les zones costeres, on resideix la gran majoria de la població, els hiverns són suaus gràcies a la presència del mar, amb nevades rares i temperatures quasi mai sota els zero graus. Els estius són càlids i secs, però la baixa humitat i la bona ventilació permeten suportar fàcilment les temperatures elevades, que pugen fins als 35 °C.

Sardenya és una regió molt ventosa. El vent dominant és el mestral, seguit del xaloc. 

                                                                     

L´ALGUER: Ciutat fortificada, antic centre militar i mercantil, la ciutat catalana de Sardenya és avui la quarta ciutat per importància demogràfica de l´illa i, històricament, la capital turística de tota Sardenya.

La seva creació com a ciutat fortificada es remunta al 1102 per obra de la família genovesa dels Dòria, i no serà fins el 1353-54 que Pere el Cerimoniós incorporarà definitivament l´Alguer als dominis reials. El començament de l´Alguer català que perdura fins els nostres dies.

De tota l´expansió catalana a la mediterrània, l´Alguer se´ns mostra com l´únic territori on resta encara viva la presència catalana. Una presència que no es limita únicament a les construccions militars, civils i eclesiàstiques que podem trobar arreu de Sardenya i dels altres regnes de la corona catalano-aragonesa, sinó a la vida quotidiana i en la parla de bona part de la gent de la ciutat, avui el català de l´Alguer malgrat totes les dificultats és una realitat viva.

Passejar pels carrers del centre històric de la ciutat, observar els palaus civils i nobles, la catedral dedicada a Santa Maria o l´església de Sant Francesc, els carrerons estrets, parlar amb les seves gents tot admirant Cap de Caça, són un plaer difícil d´oblidar. Però l´Alguer és molt més que un record nostàlgic de l´expansió catalana al Mediterrani, l´Alguer és La Porta Catalana a la Sardenya del segle XXI.

Una Sardenya on trobarem un recull de cultures, Nuràgica, Púnica - Fenícia, Romana, Bizantina, Genovesa, Pisana, Catalana..., una Sardenya tradicional i moderna al mateix temps, que ens pot oferir el millor de la seva cultura mil•lenària, conjuntament amb un entorn natural incomparable.

 

0
URL de las referencias para esta entrada
La nostra principal especialitat és la illa de Sardenya. Coneixedors fa anys de la segona illa del Mediterrani per extensió, us podem organitzar les rutes per descobrir-la, perquè a més a més de tenir unes platges d'aigües cristal·lines amb tonalitats turquesa i maragda, també ofereix altres possibilitats. Des de fer rutes de senderisme o ciclisme a visitar el seu patrimoni, gastronomia, festes...
Entradas Recientes de este Autor

Comentarios

  • No hay comentarios por el momento. Se el primero en enviar un comentario.

Deja tu comentario

Invitado Lunes, 14 Junio 2021

Acceso

Accede con Facebook

Están Online:

271948
INVITADOS

MIEMBROS